Liberty Reserve

Liberty Reserve
(internetes bank)

 

 

A Liberty Reserve egy számla-alapú fizetési rendszer, ahol pénzedet devizában tarthatod, s ahonnan átutalással fizethetsz másoknak illetve mások fizetéseit fogadhatod. Marketiva is használja ezt a rendszert és azért előnyös, mert csak az első pénz lekérésekor von le 7$-t vagy eurót, utána már ingyenes minden pénz lehívás.
Biztonságos, megbízható és titkos. A kifizetések visszavonhatatlanok (ez azt jelenti, hogy az elküldött fizetés nem törölhető). A Lyberty Reserve egy azonnali, valós idejű elektronikus pénznem a nemzetközi kereskedelemben.

Fogalmak

Számla

Mindennek az alapja a számlád. Itt láthatod az egyenlegedet, figyelemmel kísérheted tranzakcióid történetét, a biztonsági jellemzőket, személyes üzeneteid és minden más a honlap kínálta lehetőséget. A számlához csak számos belépési és biztonsági adat hiánytalan megadásával lehetséges hozzáférni.

Pénztárca

A pénztárca egy gyors hozzáférési lehetőség a Liberty Reserve számlán lévő egyenleg egy meghatározott részéhez. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűsített belépéssel gyorsan kifizessél valakinek valamit. Ajánlatos, hogy csak egy kisebb összeget tartsál a pénztárcádban, mivel az ahhoz való hozzáférés lényegesen kevesebb biztonsági adat megadását igényli, mint a számlához belépés. Ahhoz, hogy pénzt helyezhess el pénztárcádban, a számlához kell belépni, s az átutalást onnan indítani. Amúgy nem szükséges feltétlenül pénztárcát létrehoznia, átutalásokat indíthatsz közvetlenül a számláról is. A pénztárca csupán egy a kényelmet szolgáló többlet szolgáltatás. Pénztárcád tartalmának erejéig ugyanis hallatlanul könnyű és gyors bármit kifizetni ezzel a gyorsabb belépési eljárással.

e-pénz

Az e-pénz vagy digitális pénz egy elektronikusan tárolt értékmegőrző és fizetési rendszer, általában számla-alapú, ami lehetővé teszi a felhasználóknak hogy devizát (mint pl. EUR, USD, Yen stb.) vagy nemesfémeket (mint pl. arany, ezüst stb.) vagy bármilyen más értékes dolgot ott tároljanak és kezeljenek. A digitális pénz fő jellemzője, hogy a kifizetések visszavonhatatlanok, szemben a banki kifizetésekkel (banki átutalás, csekk) és más hasonló on-line fizetési rendszerekkel, ahol a kifizetés könnyen megmásítható (pl. a PayPal).

A digitális pénz a kereskedők szükségletei miatt jött létre, a hitelkártyák, bankkártyák használatának alternatívájaként, tekintettel azok elfogadásának magas költségeire (magas bankkártya díjak és a csalások). Egyre több kereskedő használ digitális pénzt kifizetések elfogadására, pénzének tárolására csökkentve működési költségeit, a csalásokat kizárandó és mint ügyfeleik megtartásának biztos módját.

Egyenleg

Az egyenleg a Liberty Reverse számládon található teljes érték összege. Ez a számlád minden oldalán látható és a kényelmed szolgálja.

Biztonság

Az egyik legfontosabb Liberty Reserve jellemző a számlád biztonsága. Jelszavak, PIN kódok, számla letiltás funkció és billentyűzet-figyelő trójai programok elleni védelem csak néhány a Liberty Reserve megelőző intézkedéseiből, melyekkel az értékeidet és számládat védi. Ugyanakkor elkerülhetetlen saját biztonságodról is gondoskodni. Mindig használj anti-vírus programot számítógéped biztonságának megőrzésére!


REGISZTRÁCIÓ:

Kattints a fenti reklám képre és a Liberty Reserve nyitóoldalára kerülsz, itt a "Create Account" menüpontban hozhatod létre az új számládat.

 

Liberty Reserve

 Először kéri az e-mail címedet, amit kétszer be kell írnod, majd nyomd meg a "Submit" gombot.

 

Liberty Reserve

A megadott email címre küld Neked egy aktiváló kódot, amit a második lépésben be kell írnod. Majd nyomd meg a tovább gombot.

 

Liberty Reserve

Töltsd ki az "Account Information"  nevű űrlapot. Amikor a jelszót akarod beírni, megjelenik egy kis billentyűzet, de be tudod a saját billentyűiddel is írni.
A PIN kód beírása már csak a megjelenő billentyűzettel lehetséges.

 

Liberty Reserve

Töltsd ki a "Personal Information" részt is

 

Liberty Reserve

 

a látottak szerint.
 

Liberty Reserve

 

Ha kitöltötted, nyomd meg az "Agree" gombot.
Ezzel elkészült a számlád. A következő képen mutatja azokat az információkat, amik nélkül nem tudsz már belépni a későbbiekben. Jól jegyezz fel mindent, illetve mentsd a képet a kedvenc mappádba, hogy mindig kéznél lehessen.
Levélben - biztonsági okokból - nem fogják ezeket az adatokat sosem elküldeni Neked.
 

Liberty Reserve

 

 

Liberty Reserve

 

Ezután már csak be kell lépned az "Account Login" linken.
 

Liberty Reserve

 

Görgess lejjebb.
 

Liberty Reserve

 

A "Next" gomb megnyomása után kerülsz a belépés második szakaszába.
 

Liberty Reserve

 

Ha kitöltötted, nyomd meg a "Login" gombot és bent is vagy.
 

Liberty Reserve

 

Belépés után egyből az egyenlegedet látod.


Pénzkivétel

Liberty Reserve számládon tárolt pénzedhez számos a Liberty Reserve honlapján felsorolt beváltó szolgáltatónál juthatsz hozzá, ha pénzt szeretnél kivenni. Rendszerint a beváltó szolgáltatók számlaszámai „x” betűvel kezdődnek.

A beváltó szolgáltatók nem a Liberty Reverse leányvállalatai, így a velük kötött ügyletek saját kockázatod. Azt javaslom, hogy csak olyan beváltó szolgáltatókkal kössél üzletet, amelyek tagjai a Global Digital Currencies Association szervezetnek.

Pénzbefizetés

Ha a Liberty Reserve számládra pénzt szeretnél befizetni, szintén a Liberty Reserve honlapján felsorolt beváltó szolgáltatókhoz kell fordulnod.

Megint csak hangsúlyozom, hogy a beváltó szolgáltatók nem a Liberty Reverse leányvállalatai, így a  velük kötött ügyletek a Te saját kockázataid. Azt javaslom, hogy csak olyan beváltó szolgáltatókkal kössél üzletet, amelyek tagjai a Global Digital Currencies Association szervezetnek.

Belső üzenő rendszer

Amint egyszer beléptél a Liberty Reverse számládnak oldalára, személyes üzeneteket küldhetsz bármelyik másik Liberty Reverse számlatulajdonosnak. Csupán számlaszámukat kell ismerned. Megnézheted bejövő üzeneteid, s el is tárolhatod azokat. Ez egy bizalmas, belső üzenetközvetítő rendszer, amelyet kizárólag a Liberty Reserve számlatulajdonosok céljaira hoztak létre.

Pénztárca

A Liberty Reserve pénztárcája egy könnyen kezelhető alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy pénzed egy kis részét a LR pénztárcában helyezzed el, elkerülendő a számlájához való bonyolult hozzáférés szükségességét.

Persze nem kötelező létrehoznod és használnod a pénztárcát. Ha azonban használata mellett döntesz, sok időt takaríthatsz meg a belépéskor, s nagyon gyorsan tudsz bármit kifizetni annak a kis résznek a terhére, amit LR számládról ide helyezel el. Ugyanaz történik, mint amikor  egy ATM pénzautomatából pénzt veszel fel bankszámládról, hogy némi zsebben tartott készpénzhez jussál.

Mivel csak néhány klikkelés a pénztárcához jutni, a kisebb biztonsági szint miatt ajánlatos itt csak kis összeget tartani. Ne utalj nagyobb összeget a fő számládról a pénztárcába!

Pénztárca beállítások

A pénztárca alszámla alkalmazás engedélyezéséhez és letiltásához lépjél be a Liberty Reverse főszámládba ás klikkelj a "My Wallet" (pénztárcám) gombra. Ezt követően láthatod a pénztárca egyenleged, engedélyezheted vagy letilthatod az alszámla funkciót, pénzt tölthetsz rá vagy pénzt vonhatsz vissza a pénztárcából.

Feltöltés

A pénztárca feltöltéséhez vagy újratöltéséhez először engedélyezni kell az alszámlát. Lépjél be a Liberty Reserve főszámládba, s ott a "My Wallet" (pénztárcám) link használatával, az "Add funds" (pénzfeltöltés) gombra klikkelj! Ekkor lesz lehetőséged a főszámláról a pénztárcába pénzt áthelyezni. A pénztárcába pénzt tenni kizárólag a főszámlára történő belépéssel lehetséges.

Kiürítés

A pénztárcát kiüríteni, azaz a pénztárca tartalmát a főszámlára visszahelyezni szintén a Liberty Reverse főszámláról lehetséges. A "My Wallet" (pénztárcám) linket használva nyomjad meg a "Remove Funds" (pénzkivonás) gombot! Ekkor lesz lehetőséged az alszámláról rajta lévő összeget a főszámládra visszatölteni.

Bejelentkezés

Pénztárcájához könnyű bejelentkezni. Csak a számlaszámot és belépési PIN kódot kell megadni. Nincs szükség a jelszavadra és a Belépési Azonosítóra (Master Key). Belépés után látni fogod pénztárcája egyenleged és a pénzátutalás képernyőjét. De nem tudsz hozzáférni a főszámla funkcióihoz és nem látod a pénztárca egyenlegen kívüli egyenleget sem.

Átutalás

Amint beléptél pénztárcádhoz, könnyen és gyorsan tudsz bármit kifizetni annak tartalma erejéig. Amíg ez alacsonyabb biztonságú felületen van a gyors fizetési mód miatt, nincs szükség a Belépési Azonosítóra (Master Key).

Ha valaki pénzt küld a Liberty Reverse számládra az a fizetés a főszámlára érkezik, nem pedig a pénztárcába. A pénztárcába nem is érkezhet külső befizetés. Innen csak pénzküldés lehetséges. A pénztárca újratöltésére csak a főszámláról van mód, így ha szükséged van rá, lépjél be a főszámlára és töltsed fel onnan.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyes Liberty számlára kívülről (tehát hagyományos bankszámláról) érkezett pénzből 1% költséget levonnak. Liberty számlán belül másik Liberty számlára az utalás költségmentes.