Skrill MoneyBookers

 

Skrill a moneybookers új neve! A londoni székhelyű Moneybookers, a Skrill Holdings része, egyike Európa legnagyobb online fizetési rendszere közül és a világ vezető eWallet ellátói között van több mint 15 millió számla tulajdonossal. Ez az egyszerű eWallet képessé tesz bármilyen vevőt arra, hogy személyes pénzügyi adatait biztonságban tudva teljesítsen online fizetéseket kényelmesen és biztosan. Egyszerűen gazdaságosan pénzküldéseket hajtson végre, egy e-mail cím használatával.

Skrill Európa első szabályozott e-pénz kibocsátója
A londoni székhelyű Skrill magánszemélytől magánszemélyhez (P2P), valamint vevőtől a kereskedőhöz (P2M) történő internetes fizetést kínáló szolgáltatása 2002. áprilisában indult. A szolgáltatás segítségével a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy az interneten keresztül vásárolt árukért, szolgáltatásokért kizárólag az e-mail címük használatával fizessenek. A skrill kínálja az első valóban határok nélküli online pénzküldés lehetőségét a világ bármely pontjára több mint 20 ország pénznemében többek között magyar forintban is! A Skrill 128 bites titkosítással működő honlapján indított tranzakciók biztonságosak és azonnal teljesülnek. A Skrill a tradicionális fizetési módokat felváltva ideális megoldást nyújt az online vásárlásra, internetes aukciók lebonyolítására, illetve a magánszemélyek között történő azonnali pénzküldésre. Bárki aki e-mail címmel rendelkezik pillanatok alatt egyszerűen és ingyenesen nyithat Skrill számlát magának. 2003. februárjában a skrill lett a világ első szabályozott e-pénz kibocsátója. A cég Európa kisösszegű ún. mikro-kifizetési piacának vezető online pénzküldő szolgáltatója. A Skrill tagja az Elektronikus Pénz Társaságnak. (Electronic Money Association – EMA)

Kiknek utalhatok pénzt Skrill Moneybookers-szel?
Magánszemélyeknek (barátoknak, családtagoknak). Ha például a külföldön szerzett jövedelmedet szeretnéd hazautalni, vagy külföldre szeretnél egy kis “apanázst” utalni a családtagjaidnak, a Moneybookers ideális megoldás.
Online boltoknak, ahol elfogadják a Skrill Moneybookers-t.
Mik a Skrill Moneybookers előnyei?
Azonnali és biztonságos online pénzküldési lehetőség országhatárok nélkül.
A pénzküldés költsége – az átutalt összeg 1%-a, de legfeljebb 0,50 euró – töredéke a nemzetközi banki tranzakciók költségeinek.
Egyre szélesebb körben elterjedt: már több mint 12 millió Skrill Moneybookers tag van.
A pénzküldéshez a kedvezményezett e-mail címén kívül semmilyen egyéb azonosítóra nincs szükség.
Pénzküldéskor és online vásárláskor semmilyen személyes vagy pénzügyi adatot (bankszámlaszám, hitelkártyaszám) nem kell megadni; ezeket az adatokat csak a Moneybookers látja, harmadik személy nem.
A Moneybookers számla feltölthető banki átutalással és különböző típusú bankkártyákkal (Visa, MasterCard, Diners Club, American Express, JCB).
Magyarországról a Skrill Moneybookers számla belföldi átutalással feltölthető, így a feltöltés költsége minimális.
A Skrill Moneybookers számlára érkező összegek fogadása ingyenes.
Skrill Moneybookers számlánk egyenlege bármikor átutalható bankszámlánkra vagy bankkártyánkra, alacsony díj mellett.
Minden Skrill Moneybookers számlatulajdonos igényelhet magának egy Mastercard plasztikkártyát, amelynek segítségével bankautomatákból is fel lehet venni a Moneybookers számlán lévő pénzt. A kártyával ugyanúgy lehet vásárolni boltokban is, mint más plasztikkártyákkal.

Regisztráció:

Kattints a fenti képre és a bejövő oldalon a “SING UP” feliratra, majd töltsd ki az űrlapot:

Használata:

Főmenü

– Send money: pénzküldés
– Shopping: vásárlás (online boltok listája, ahol használhatod a Skrill Moneybookers-t)
– Services: szolgáltatások (SMS-küldés, fax küldése és fogadása stb.)
– My account: saját fiókod adatai, számlatörténet, igénylések stb.
– Upload funds: Skrill Moneybookers számla feltöltése
– Withdraw: pénzkivétel Skrill Moneybookers számláról

Almenü

– Summary: összefoglaló a számlád adatairól (belépéskor ezt látod, és ez szerepel a fenti képen is)
– History: számlatörténet (bővebben lásd a Számlakezelés oldalt)
– Profile: itt módosíthatod a postacímedet és a regisztrált e-mail címeidet – View limit: itt tekintheted meg, hogy milyen limitek, azaz összegszerű korlátozások érvényesek a Skrill Moneybookers számládra a kimenő utalások és a bankkártyás feltöltések tekintetében.
– My MasterCard: itt igényelhetsz Skrill Moneybookers MasterCard kártyát vagy ha már van olyanod, akkor itt tekintheted meg az adatait, illetve itt kérhetsz új PIN-kódot, itt törölheted a kártyádat, valamint itt jelentheted be, ha ellopták vagy elveszett.
– Change password: a Skrill Moneybookers számládhoz tartozó belépési jelszó megváltoztatása.
– Email support: ha bármilyen kérdésed van a Skrill Moneybookers felé, akkor itt tudsz kapcsolatba lépni az e-mailes ügyfélszolgálattal. Az itt feltett kérdésedre egy vagy két napon belül kapsz választ e-mailben.

Van egy további menüpont is, ami itt megjelenhet: a Security Centre. Ezt akkor látod, ha a Skrill Moneybookers felajánlotta, hogy vásárolhatsz egy Security Token-t.

Account summary

– Balance: az aktuális számlaegyenleged.
– Last transaction: a legutóbbi tranzakció értéke, ha volt ilyen.
– Last successful login: az utolsó sikeres bejelentkezés időpontja. Ha azóta volt sikertelen bejelentkezés is (tehát ha akár te, akár másvalaki rosszul adta meg a Moneybookers számládhoz tartozó jelszót), akkor azt is feltünteti, hogy ez hányszor történt meg (pl. “2 failed login attempts since then”).

My MasterCard status

Ha még nem igényeltél Moneybookers MasterCard kártyát, akkor az “Apply” gombra kattintva megteheted. Ha már van kártyád, akkor az “Active” gombra kattintva megtekintheted az adatait, illetve itt kérhetsz új PIN-kódot, itt törölheted a kártyádat, valamint itt jelentheted be, ha ellopták vagy elveszett.

Account status

– Moneybookers account: a Skrill Moneybookers számlád típusa (Personal Account = egyéni számla, Corporate Account = céges számla).
– ebay: ha az ebay-en eladó vagy, akkor beállíthatod, hogy a vevőid Moneybookers-szel is tudjanak nálad fizetni. Ha szeretnéd, hogy így legyen, a “Get account enabled” linkre kattintva hozzá tudod rendelni a Moneybookers számládat az ebay eladói számládhoz.
– Address: ha még nem igazoltad a lakcímedet, akkor a “Verify” linkre kattintva megteheted, ha már igazoltad, akkor itt “Verified” látható.
– Credit/debit card: ha még nem adtál hozzá feltöltésre, illetve pénzkivételre szolgáló bankkártyát a Moneybookers számládhoz, akkor az “Add” gombra klikkelve megteheted, ha már hozzáadtál, akkor itt “Verified” látható.
– Bank account: ha még nem adtál hozzá bankszámlát a Skrill Moneybookers számládhoz, akkor az “Add” gombra klikkelve megteheted, ha már hozzáadtál, akkor itt “Registered” látható.

Account limits

Itt áttekintést kapsz arról, hogy a Moneybookers számládon milyen összegszerű korlátozások vannak. Minden számlát korlátoznak valamilyen szinten, de általánosságban minél több módon igazolod személyazonosságodat (lakcím, bankszámla, bankkártya), annál több pénzt tudsz küldeni és fogadni Skrill Moneybookers-szel. A lista elemei:

– Your credit/debit card deposit limit: az az összeg, amelyet bankkártyával be tudsz fizetni a Moneybookers számládra egy 60 napos időszakban.
– Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitből levonjuk a már befizetett összegeket).
– Your outgoing transaction limit: azt mutatja meg, hogy a Skrill Moneybookers számládról 90 napon belül mennyi pénzt utalhatsz ki, illetve küldhetsz más Skrill Moneybookers felhasználóknak.
– Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitől levonjuk a már elutalt vagy kivett összegeket).

Log out

Kijelentkezéshez a jobb felső sarokban látható “LOG OUT ” linkre kattints. Adataid biztonsága érdekében javasoljuk, hogy használat után mindig jelentkezz ki!

Hitelesítés! Fontos!

A Skrill Moneybookers korlátozza, hogy az új számlabirtokosok egy adott időintervallumban mennyi pénzt küldhetnek, illetve fizethetnek be. A Skrill Moneybookers mindent megtesz a visszaélések elkerülése érdekében, és ezekkel a korlátozásokkal igyekszik biztosítani, hogy a számlát valóban az használja, akinek a számlatulajdonos vallja magát. Nem kell azonban megijedni, hiszen a korlátozások eleve nem szigorúak, és ráadásul könnyen enyhíthetők is, mégpedig oly módon, ha különféle módokon igazolod a személyazonosságodat. Ennek lehetséges módjai:

– bankkártya igazolása
– bankszámla igazolása
– lakcím igazolása

Ha a “My account” menüben baloldalt a “View limit” menüpontra kattintasz, megtekintheted, hogy milyen korlátozások vannak érvényben a számládon. A korlátok a következők (lásd az alábbi képet):

– Your outgoing transaction limit: azt mutatja meg, hogy a Moneybookers számládról 90 napon belül mennyi pénzt utalhatsz ki, illetve küldhetsz más Moneybookers felhasználóknak.
– Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitől levonjuk a már elutalt vagy kivett összegeket).
– Your credit/debit card deposit limit: az az összeg, amelyet bankkártyával be tudsz fizetni a Skrill Moneybookers számládra egy 60 napos időszakban.
– Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitből levonjuk a már befizetett összegeket).
– Your per transaction limit: azt mutatja meg, hogy legfeljebb mekkora összegben hajthatsz végre egy-egy tranzakciót a Moneybookers számláddal – akár Moneybookers számlád feltöltéséről, akár utalásról, akár pénzkivételről van szó. Ha a fentiek közül mindhárom módon igazoltuk személyazonosságunkat, a tranzakciónkénti limit (“per transaction limit”) 10.000 euróra fog emelkedni. Ebben a tekintetben ez a maximum, tovább már nem növelhető.

Számla feltöltés

Két módon töltheted fel Skrill Moneybookers számládat:

belföldi banki átutalással: a feltöltésért a Skrill Moneybookers nem számít fel díjat (csak a bank, ahonnan utalod), és 2-5 munkanap alatt ér oda a pénz a Skrill Moneybookers számládra
bankkártyával: a feltöltésért a Moneybookers 1,9%-os díjat számít fel, és az összeg azonnal megjelenik a Skrill Moneybookers számládon
Számlafeltöltés banki átutalással

A Skrill Moneybookers Magyarországon a Raiffeisen Banknál vezet forintos számlát, így belföldi átutalással nagyon olcsón feltöltheted Moneybookers egyenlegedet. Ha ezt az opciót választod, kattints a fenti menüsorban az “Upload funds” menüpontra, majd jelöld be a “Bank transfer” melletti karikát.

Utaláskor a következő adatokat add meg (lásd a fenti képet):

Közlemény: az azonosító szám a “Reference” sorból

FONTOS! A “közlemény” rovatba feltétlenül írd be a “Reference” sorban pirossal írt számot. Ez a Moneybookers azonosítód, amely ugyanaz, mint a képernyő teteje felé látható “Customer ID” szám. Ha ezt nem tünteted fel az utalásnál, akkor a Skrill Moneybookers nem fogja tudni hozzárendelni az utalást a Skrill Moneybookers számládhoz.

A Skrill Moneybookers fenti számlaszáma forintos számla, tehát célszerű forintos számláról utalni nekik – ha devizás számláról utalsz, akkor az átváltás miatt kevesebb pénz fog megérkezni a Moneybookers számládra, hiszen a Skrill Moneybookers levonja az ilyen esetekben alkalmazandó 1,99%-os konverziós díjat.

Az természetesen mindegy, hogy online banki felületen keresztül vagy személyesen a bankban indítod el az utalást. Természetesen akár bankkártyáról is feltöltheted a pénzt.

A bankkártyás feltöltés

Előnye, hogy azonnal végbemegy, hátránya viszont, hogy az eljárás díja az összeg 1,9%-a.Először is adjál hozzá bankkártyát a Moneybookers számládhoz és utána kattints a fenti menüsorban az “Upload funds” menüpontra, majd jelöld be a “Credit Card” melletti karikát.

A “Credit Card” sor alatt megjelenik azoknak a kártyáidnak a száma, amelyek már hozzá vannak rendelve a Skrill Moneybookers számládhoz. Jelöld be a használni kívánt kártya melletti karikát. (Ha olyan kártyáról töltenél fel pénzt, amely még nincs hozzárendelve a Skrill Moneybookers számládhoz, a “Use a new credit/debit card” opció kiválasztásával megadhatod annak adatait. A kitöltendő mezők az alábbiak:

– CVV2/CVC2: a kártya hátulján található háromjegyű ellenőrző kód
– Amount to upload: a feltölteni kívánt összeg a számlád pénznemében. Mögötte zárójelben láthatod, hogy minimum és maximum mekkora összeget tölthetsz fel.
– +1.90% Fee: ezt a mezőt a Skrill Moneybookers automatikusan kitölti az alapján, hogy mekkora összeget adtál meg egy sorral feljebb (ez a kártyás feltöltésekkel járó 1,9%-os díj összege)
– Total: a teljes összeg, amely levonásra kerül majd a bankkártyádról (a feltölteni kívánt összeg plusz a feltöltési díj)

A pontozott vonal alatti részen megadhatsz egy olyan alapértelmezett beállítást, hogy a jövőben az ezzel a bankkártyával befizetett összegeket szerencsejáték-oldalakra fogod-e befizetni. A két opció a következő:

1. “I will use the funds deposited by credit/debit card for NON-GAMING purposes”: akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt NEM szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.). Ezt a Skrill Moneybookers komolyan veszi, mivel ha ezt az opciót jelölöd meg, akkor a befizetett pénzt nem utalhatod át szerencsejáték-oldalakra.
2. “I will use the funds deposited by credit/debit card for GAMING purposes”: akkor válaszd ezt, ha a Skrill Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.).

Ha bejelölöd a “Remember this choice…” melletti jelölőnégyzetet, akkor a rendszer megjegyzi a fent megadott beállítást, és ha a jövőben bankkártyával töltöd fel Skrill Moneybookers számládat, akkor külön nem kell majd nyilatkoznod erről.

A “Next” gomb megnyomásával a tranzakció azonnal végrehajtódik.

Pénz kivétel bankszámlára

Ha ezt az opciót választod, jelöld be a “Bank account” melletti karikát. A legördülő menüből válaszd ki a Moneybookers számládhoz rendelt bankszámlák közül azt, ahova az utalást kéred. A kiválasztott bankszámla melletti “Manage” linkre kattintva módosíthatod a Moneybookers számládhoz rendelt bankszámlák adatait. Ha magyarországi bankszámlára kéred ki a pénzedet, akkor az utalás mindenképpen forintban lesz végrehajtva, függetlenül attól, hogy forintos vagy devizás-e a bankszámlád. Ha devizás, akkor számíthatsz rá, hogy a bankod devizakonverziós díjat fog felszámítani.

Második lépés: Mekkora összeget vehetsz ki?

A “Maximum amount that can be withdrawn” sorban láthatod, hogy legfeljebb mekkora összeget kérhetsz ki (a számlaegyenleged mínusz az éppen bejelölt pénzfelvételi mód díja). Ez attól függően változik, hogy melyik pénzfelvételi mód van bejelölve. Az “Amount to be withdrawn” mezőben add meg az összeget, amit ki szeretnél venni (a Skrill Moneybookers számlád pénznemében kifejezve). Ha ezzel megvagy, nyomd meg a “Next” gombot.

Harmadik lépés: Megerősítés

A következő képernyőn ellenőrizheted az utalás adatait (bankszámla/bankkártya száma, a kivenni kívánt összeg, valamint a tranzakció díja). Ha valamit meg szeretnél változtatni, a “Back” gombbal visszatérhetsz az előző képernyőre. Ha minden stimmel, nyomd meg a “Withdraw” gombot. A következő képernyőn biztonsági okokból meg kell adnod a születési dátumodat nap/hónap/év formátumban. Ha beírtad, nyomd meg a “Next” gombot, és a tranzakció végrehajtódik.

Mivel a regisztrációs folyamatok és minden egyéb is változhat, ezért kérek mindenkit, hogy legyen nagyon körültekintő és a fent leírtakat tekintse úgy mint egy kisebb iránymutatást, de mindig azt kell csinálni amit az adott cég weboldalán kérnek!